NPF-anpassad dansundervisning


Att dansa i en FLEX dansgrupp innebär:


 • Små grupper - max 5-6 barn
  Danspedagog med NPF-specifik kompetens
  Bildschema för kursens helhet och för varje lektion
  Kortare lektioner
  Tidshjälpmedel i danssalen
  Inga krav på specifika kläder som kan hindra känsliga barn att delta 
  Ingen pardans, "hålla i handen" eller annan fysisk kontakt som inte barnet själv bjuder in till 
  Inga fria improvisationer 
  Tydlig struktur med flexibelt bemötande 
  Eventuell assistent eller medföljande "Hjälpjag" är varmt välkommen inne i danssalen om behovet finns
  Lägre volym på musiken 
  Dämpat ljus
  Alltid samma danssal
  Möjlighet att berätta i förväg om eventuella särskilda behov utöver de generella anpassningarna
  Tydlig information med bilder inför kursstart

Danspedagog Lina Melander


Jag som undervisar FLEX dansgrupper heter Lina Melander.
Jag är utbildad danspedagog vid Danshögskolan i Stockholm och har undervisat barn och ungdomar i dans i över femton år. 
Jag är också utbildad behandlingspedagog med psykiatrisk och etnokulturell profil. Jag har bl.a. arbetat inom särskolan och på specialistboende för personer med autism. Dessutom är jag själv mamma till två barn med NPF. Jag har goda kunskaper i lågaffektivt bemötande, Durewall, tydliggörande pedagogik, AKK m.m.
Sedan 2014 driver jag företaget Kaosteknik där jag utbildar och föreläser inom npf. FLEX dansgrupper är en del av Kaosteknik. Du kan läsa mer om företaget  här.  Jag driver också en Hjälpmedelsbutik med specifik inriktning på NPF. Du hittar butiken här.

Vision

Dans är ett fantastiskt redskap för utveckling på många plan. Flera av de områden som dansen erbjuder utvecklingsmöjligheter inom är sådana som barn med NPF ofta har lite extra behov av. Dessutom är dans en rolig och meningsfull fritidssysselsättning, något som är viktigt för alla barn att ha! Den traditionella dansundervisningen är inte anpassad för barn med NPF. Det är ofta stora grupper, högt ljud, barnen förväntas följa instruktioner på ett visst sätt och kanske även improvisera fritt. Inte sällan finns också ett krav på specifika kläder. Många får välja bort dansen som aktivitet fastän de kanske älskar att dansa och skulle må bra av att göra det. Jag vill erbjuda en möjlighet för dessa barn att dansa i en miljö och med ett upplägg som tar hänsyn till deras specifika behov.

Här finns FLEX

Ange undertext här

FLEX dansgrupper håller till i City Dansstudios fina lokaler på Norra Ågatan 34 i Mölndal. Åker du kollektivt tar du spårvagn 2 eller 4 till hållplats Lackarebäck. 
City Dansstudio är en lite mindre dansskola med personligt och familjärt klimat. Här finns två danssalar, en större och en mindre. FLEX dansar i den mindre salen. Läs mer om City Dansstudio här. 

För närvarande planeras FLEX sommarkurser som en första start på verksamheten. Därefter kommer grupper att starta till hösten utifrån intresse. Gör gärna en intresseanmälan redan nu! (EJ bindande!)